Хората се събират с искане за справедливост и за промяна

Блокада на кръстовището на булевард „Сливница” и улица „Русе” за четвърти пореден ден. Хората се събират с искане за справедливост и за промяна след катастрофата, отнела живота на Ана-Мария и Явор.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Протестиращите са поставили снимката на двамата млади на стълба и са написали – „Помнете ги”. Хората настояват да бъдат поставени камери в района, които да засичат скоростта.

Млад мъж, участник в мълчаливия протест разказа за Ани и Явор: „Само хубави неща мога да кажа за тях. Помня ги от детството, израснали сме заедно. Всички заедно сме излизали и се познаваме от училище. Те бяха истински, естествени, артистични, колоритни хора”.

Сестрата на прегазеното момиче на бул. "Сливница": Ани си е малката ми сестра, искам да има правосъдие

Бащата на шофьора, прегазил двама младежи: Това са три съсипани живота

В неделя, пред парламента, е насрочен национален протест. С искане на законодателни промени и по-високи санкции за нарушителите.

Именно заради това с кореспондентите на NOVA  от Великобритания, Франция и Германия потърсихме отговорите на въпросите - какви са правилата и санкциите в Европа за младите шофьори и защо те не се прилагат у нас

 

Повече вижте във видеото.

Майката на загиналата Ани: Не спирайте протеста, за да няма други погубени животи

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook