Момченцето е настанено в "Пирогов" с опасност за живота

4-месечно бебе от Видин е настанено в болница с мозъчен кръвоизлив, рани и охлузвания. Момченцето е с опасност за живота. По неофициална информация то е бито с пръчка от по- голямо дете в семейството. Бебето е занесено от майката във видинската болница с рани и охлузвания, както и с кръвотечение от носа и устата. То веднага е транспортирано към „Пирогов” в София. Води се разследване.

4-месечният Давид бил оставен сам заедно с другите деца в семейството, разказва майката. 

„Ходих до магазина и като се върнах заварих детето на пода -между скрина и масата. Имаше наранявания по главичката, по лицето, навсякъде. Може да се е ударило в земята", твърди майката Камелия Нончева.

„Като видях дето цялото в кръв - полудях“, заяви бащата Васил Ванков. 

„В сряда от ЦСМП към Районното управление във Видин е подаден сигнал за постъпило бебе в тежко състояние, с риск за живота. Веднага е извършен оглед в дома на семейството в квартал „Нов път”. Иззети са възглавница, одеяло, дрешки и пръчка, по които е открита кръв. Образувано е досъдебно производство по две престъпления – за причинена средна телесна повреда на малолетно лице, както и за това, че родител е оставил дете без надзор”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-районният прокурор на Видин Райна Петрова.

Разследват насилие над 4-месечно бебе

По думите ѝ предстоят разпити на деца в семейството. „В къщата по време на инцидента е имало бебе на 4 месеца, деца на 1,6, на 4 и 5-годишна възраст. Майката твърди, че е оставила децата сами, за да отиде за памперси до магазина. Все още се изяснява кой е причинил нараняванията на бебето. Към момента няма данни в семейството да е имало сигнали за насилие. С майката живее мъж, който твърди, че е биологичен баща на децата”, подчерта Петрова.

Работи се и по версията бебето да е било удряно с пръчка от 4-годишната си сестра. Петрова уточни, че иззетата пръчка, по която има кръв, е с дължина 93 см. „По останалите деца не са открити следи от насилие. Към момента те не са изведени от семейството. Ще ползват седмична грижа. Двамата родители не са задържани.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.