Това заяви депутатът от ПП-ДБ

Със сигурност коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България” няма как да влезе в конструкцията, която лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи. Това заяви в студиото на „Събуди се” академик Николай Денков.

„Това, което видяхме вчера ясно, е, че г-жа Мария Габриел действително подходи много отговорно към срещата. Тя беше в трудна ситуация, ние го разбираме. Зададохме ѝ въпроси, а тя се опита много добросъвестно и внимателно да отговорим на всичко, което казахме”, каза още депутатът от ПП-ДБ. Денков подчерта, че вярва в добрите намерения на кандидат-премиера, излъчен от ГЕРБ-СДС, но не и в „тези, които ѝ шепнат в ухото”.

Той обясни, че това е основно притеснение на ПП-ДБ за съставяне на експертно правителство. „Хората с белите коси като мен си спомнят чудесно как такива „експертни” правителства се оказаха лицата, зад които престъпните групировки си подредиха държавата по начина, по който не можем още да я отвоюваме от тях”, заяви Денков.

Коментар той направи и по отношение на исканата от партията на Борисов оставка на главния прокурор: „Това може да е просто подмяна на едно лице с друго, което да  продължи същия начин на прикриване на престъпления”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.