Аликсън Джаксън инсценира много интимни ситуации с кралски двойници

Британската фотографка Алисън Джаксън инсценира много интимни ситуации с кралски двойници. Колко реални могат да бъдат нейните арт композиции? В деня на коронацията фалшива кралска двойка се запъти към Бъкингамския дворец.

ДЕН ПРЕДИ КОРОНАЦИЯТА: Двойници на Хари и Меган се появиха пред Бъкингамския дворец (ВИДЕО)

Зад атракцията стои именно Джаксън. Британският фотограф и режисьор се занимава именно с влечението по звездни и папарашки снимки. За работата си тя наема двойници на известни личности и ги снима в инсценирани ситуации. Нейни снимки са изложени в лондонската галерия „Грауф“.

„Обичам тази смесица от реалност и фалшификат. Това е темата на моята работа. Не може да различите истинско от фалшиво. Всичко е конструирано от медиите, пресаташетата, знаменитостите и кралското семейство. Посланието на работата ми е, че снимките не трябва да се приемат за истина, защото вече не можете да различите истина от лъжа. Всеки човек, който ни влияе, е интересен за мен, защото искам да знам защо ни влияе, заслужава ли си, защо трябва да му обръщаме внимание“, споделя Джаксън.

Някои от нейните снимки са изключително размазани – в папарашки стил. Независимо дали става въпрос за политици, поп звезди или британското кралско семейство, Алисън Джаксън си играе с нашите представи за това какво правят знаменитостите, когато не са наблюдавани.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.