Тези хора се надпреварват с времето и резултатите, за да бъдат първи

Тази събота в „Темата на NOVA” Тодор Христов и Лора Стоянова от спортната редакция на NOVA представят непознати истории за тъмната страна на спорта.

Тези хора, които се наричат "нечовеци", се надпреварват с времето и резултатите, за да бъдат първи. Животът им изглежда пълен с победи, трофеи, слава и мечти за звездна кариера. Всъщност всичко в него се измерва в стотни, а успехът е на всяка цена. Тези хора са шампионите, които са преборили тъмната страна на спорта и продължават да побеждават.

Днес 25-годишната Биляна Дудова има зад гърба си няколко световни и европейски титли в свободната борба. Когато е на 14 години обаче губи майка си, а на 22 прави опит за самоубийство.

„Когато са се натрупали някакви проблеми и няма с кого да ги споделиш или пък споделяш, но никой не те чува, тогава започваш да се чувстваш изгубен. Преди години загубих майка си и сега искам всеки медал да спечеля за нея. Вярвам, че тя и другите хора, които си отидоха, са с мен. Винаги вярвам, че са някъде около мен и ме подкрепят”, казва Биляна. И допълва, че тези моменти вече са зад гърба и сега отново може да се усмихва.

Историите за трудностите на Дудова и още наши големи спортисти и как пътят на професионалния атлет може да се превърне във влакче на ужасите - гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.