Разказва „Дойче Веле”

Доброто медицинско обслужване не е достъпно за много хора. Според СЗО има по-малко от 1 лекар на всеки 1000 души в повече от 80 страни по света. Още по рядко се срещат специалисти като офталмолози, зъболекари, гинеколози и дори хирурзи, особено в селските региони. 

Въпреки че медицинското обслужване по света се е подобрило значително в последните години, в момента има недостиг на около 15 милиона специалисти по света, особено в Африка и Югоизточна Азия. 

19 вагона здравен център на релси, общопрактикуващи лекари, психолози, дори и аптека на борда. Този влак пътува из Южна Африка от 1994 г. и спира на всякъде за по 2 седмици. Повече вижте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:25 ч. и четвъртък от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.