В момента текат разговори за състав, уточни тя

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и „Има такъв народ” за правителство, след като двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет. Това обяви в „Събуди се” депутатът Теменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя.

Петкова подчерта, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

Депутатът коментира, че приоритетът, свързан със смяната на главния прокурор, е бил третият подред в програмата на Мария Габриел. „Първият беше разрешаване на политическата криза, а вторият - стабилизиране на публичните финанси”, посочи Петкова. Тя допълни, че решението за смяната е взето заедно с парламентарната група, но не уточни дали е знаела за този приоритет предварително. 

Петкова обясни, че са „за” да бъде извършена реална съдебна реформа. „Този процес се задвижва изключително бързо. Това, което промени ситуацията за всички, бяха събитията около взрива, свързан с автомобила на главния прокурор”, е мнението ѝ.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook