Сметките за парното се изготвят от топлинния счетоводител

Отново аномалии в сметките за парно в София. Сигналите на клиенти са, че са получили най-високите сметки за целия отоплителен сезон през май. Затова и  „Топлофикация София” ще разгледат случаите. Цената на природния газ през последните месеци пада, но това не се отразява на сметките, тъй като те са фиксирани за 1-годишен регулаторен период. А прогнозите за новия ценови период от 1 юли са да няма драстичен скок на цената.

„Трудно е да се получат грешки в калкулирането, тъй като топлометрите са търговски уреди. Друг е въпросът, че те трябва да са проверени метеорологично дали имат съответния стикер , срок на годност и т.н.„, заяви Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикационните дружества в България в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

 

„Както „Топлофикация София” разгледа този въпрос и ще отговори на всеки един абонат. Голямата разлика трябва да обясни съответният топлинен счетоводител, защото той изготвя сметките", каза Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook