Инцидентът е станал в пазарджишкото село Добровница

Ученик без шофьорска книжка прегази и уби възрастна пешеходка. Това се е случило в пазарджишкото село Добровница посред бял ден. Младежът е арестуван. Оказва се, че не за първи път сяда зад волана.

Трагедията е станала в неделя по обед в центъра на селото. 92-годишната жена вървяла покрай бордюра на улицата, когато била пометена от лек автомобил. „Тръгнала е от вкъщи по улицата да си закупи хляб от местния магазин и шофьорът, който се е качил в автомобила, е давал назад. Не е видял - така предполагам. Блъснал я е”, каза внукът на жертвата Петър Тонев.

„Той я удря един път, но не е усетил, че явно е ударил някого. И след това явно минава през нея, защото с тези наранявания тя е била несъвместима с живота”, коментира Гергана Грозева, която живее в селото.

Приятел на  младежа качил в същия автомобил пострадалата жена и я откарал в болница в Пазарджик, където по-късно тя е починала. Ученикът няма книжка, но преди инцидента често е виждан да шофира в селото.

Местните казват, че младежът е късан 9 пъти на изпит за шофьорска книжка и има провинение с мотор. Той е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Тийнейджърът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробите му са отрицателни.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.