Кралицата на рока почина на 83-годишна възраст

Светът отдава искрена почит на легендарната певица Тина Търнър, която почина на 83 години, след дълго боледуване. Съвсем заслужено тя си спечели името "Кралица на рокендрола" заради неизчерпаемата си енергия на сцената и неподражаемия си глас.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Почитта си към музикалната легенда изразяват световноизвестни личности като Даяна Рос и Марая Кери, която нарече Търнър „вдъхновение за жените навсякъде“.

Легендарния рокаджия Мик Джагър също публикува трогателен пост в социалните мрежи. „Толкова съм тъжен от смъртта на моята прекрасна приятелка Тина Търнър. Тя беше наистина изключително талантлива изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, забавна и щедра. Тя ми помогна много, когато бях млад и никога няма да я забравя”, написа той в Twitter.


Сър Елтън Джон я определи като „недосегаема“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

Американският президент Джо Байдън написа, че Тина Търнър е уникален за цяло поколение талант, който е променил музиката на Америка.

"Няма друга като нея. Просто най-добрата", казва в поста си една от най-култовите фигури на музикалната сцена - Стинг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STING (@theofficialsting)

Легендарният рок музикант Брайън Адамс си спомня за песните, които са записали заедно, турнетата и най-вече приятелството им. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams)

Бившата съпруга на Елвис - Присила Пресли разказва, че Тина е била любимият изпълнител на Краля на рока и добавя: "Когато тя излезеше на сцената, беше истинска магия!"

"Просто най-добрата. Музикалната легенда Тина Търнър блестеше на сцената и в сърцата на милиони като Кралицата на рокендрола. Наследството ѝ ще живее вечно сред звездите". Това написаха от НАСА в Тwitter след новината за кончината на певицата. 


Тя оставя след себе си вечни хитове като Proud Mary и The Best, с които са израснали милиони фенове от няколко поколения по целия свят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.