Според главния прокурор има бум на престъпността

Главният прокурор Иван Гешев коментира в парламента информацията, че бизнесменът Красимир Каменов-Къро и жената, с която живее на семейни начала, са застреляни в Кейптаун, ЮАР. Убита е и икономката им, научи неофициално NOVA от свои източници.

Неофициално: Бизнесменът Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в ЮАР

„Мисля, че бях категоричен още от две години. Казах, че това, което се случва и се прави с българската прокуратура и българската съдебна власт, ще доведе и е довело до бум на престъпността и се връщаме в мутренските години”, посочи обвинител номер 1.

В средата на март Гешев каза, че Красимир Каменов-Къро е подготвял физическото унищожение на висши магистрати и полицаи, включително и на главния прокурор.

През април по искане на прокуратурата Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от Интерпол. Според сайта на Междуправителствената организация той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.