Вижте различни препоръки

Изборът на парфюми е много отговорна процедура, защото трябва да изберете аромат, който най-добре отразява вътрешното ви Аз. Но днес гамата от парфюми е нараснала толкова много, че почти на всяка стъпка (особено често, когато покупката е направена "онлайн"), вместо оригинала, можете да си купите фалшив. Не знаете как да различите оригиналния парфюм от фалшивия и на какво да обърнете внимание? В тази статия сме събрали някои експертни съвети, които ще Ви помогнат да направите правилния избор.

Топ 8 тайни за избор на оригинални парфюми

Само няколко препоръки ще Ви спестят от харченето на пари за фалшиви продукти. Например:

1. Опаковка. Първото нещо, което трябва да започнете да преглеждате, когато купувате парфюм, е опаковката. Оригиналната кутия е плътно покрита с целофан, който не се мачка, издува и не образува гънки. Полиетиленовите опаковки на фалшиви парфюми често пасват по-зле. Шевът на опаковката не трябва да е по-широк от 5 мм, да има неравности и да съдържа лепило. В оригинала ще бъде идеално равномерно.

Обърни внимание! Clinique, Davidoff не използват полиетилен. Някои парфюми HugoBoss и Lacoste също нямат филм.

2. Информация на опаковката. Датата на производство на аромата, срокът на годност и съставът на продукта винаги са отбелязани върху оригиналите с дребен шрифт. Но във фалшива такава информация често се смята за напълно излишна. Освен това на опаковката трябва да се посочи: категория парфюм (парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода), предназначение (за жени, за мъже), страна на производство (произведено в ...).

3. Картон вътре в кутията. В оригиналната парфюмерия вътре в опаковката има картонена или пластмасова "рамка" за фиксиране на бутилката. Уверете се, че картонът е бял, а не сивкав. Производителите на фалшификати спестяват от него, така че ако бутилката в кутията се клати, тогава най-вероятно е "фалшификат".

4. Баркод. След това погледнете баркода, той трябва да съвпада с баркода на страната, в която е произведен парфюмът. Така че ще ви бъде полезно да знаете първите цифри на баркодовете на основните страни производителки: Франция - 30-37, Италия - 80-83, Великобритания - 50, Германия - 400-440, Испания - 84, САЩ и Канада - 00-09.

5. Сериен номер на партидата. На дъното на истинската бутилка винаги има тънък прозрачен стикер, има и серийния номер на партидата. В зависимост от марката може да се състои от няколко цифри или цифри и букви. Същият номер трябва да бъде върху картонената опаковка. При оригиналните парфюми тези числа винаги съвпадат.

6. Бутилка и цвят на парфюма. Обърнете внимание на факта, че оригиналната бутилка няма капки, неравности по стъклото, дефекти при изливане, промени в цвета, мехурчета в стъклото. Лошо прилепнала или твърде лека шапка е друг признак за неавтентичност. Производителите на оригинали правят капаци от висококачествена пластмаса. Известните марки най-често правят парфюми от бледи нюанси, без голямо количество багрила. Яркият, "химически" цвят на течността показва, че най-вероятно имате работа с фалшификат.

7. Направете сами "теста за оригиналност" - разклатете леко парфюма, в ментето ще се образуват големи мехурчета.

7. Спрей или пулверизатор. Първите две щраквания на спрея трябва да са празни - без пръскане на парфюм, тъй като след фабричното сглобяване от помпата се изпуска въздух. Ако видите, че тръбата на помпата не влиза в бутилката, огъвайки се на дъното, това определено е знак за фалшификат.

8. Аромат. Тук ние (непрофесионалистите) можем да се спрем само на критерия "харесвам-не харесвам".

Всеки съвременен висококачествен аромат се състои от много съставки: от 40 до 1000 или дори повече. Парфюмната композиция на фалшификатите е ограничена до 5-10 компонента - палитрата съдържа само горни и по-рядко средни нотки. Ако спрете да миришете след 20-60 минути след нанасяне (обонянието може да се адаптира и да "филтрира" постоянния аромат), не забравяйте да попитате околните дали нотките на парфюма все още звучат. Фалшификатите често имат подчертана "нотка на алкохол".

9. Цена. Това, разбира се, не е най-надеждният начин да се уверите в автентичността на продукта, но не може да бъде отхвърлен. Вероятно имате представа колко струва желаният аромат? Абсолютно правилно - елитната парфюмерия е скъпа. Но луда отстъпка или "супер разпродажба" в магазина трябва да ви предупреди: оригиналният парфюм не може да струва 2-3 пъти по-малко от реалната му цена.

И накрая. Защо не трябва да купувате фалшификат, дори ароматът да ви е харесал? Това е като "пари на вятъра", защото повечето фалшификати се изпаряват напълно в рамките на час. И второ, има случаи, когато фалшивите парфюми причиняват главоболие, световъртеж и алергии. И сте платили, за да "блестите" с нов вкусен аромат, а не да навредите на здравето си. Така че Ви желаем да намерите Вашия собствен "специален" парфюм на нашия уебсайт възможно най-скоро!