Александър Ботйов е негов родственик и тръгва по стъпките му

Роден 154 години след Ботев, но във вените му тече кръвта на великия поет и революционер. Александър Ботйов е негов родственик и споделя, че се чувства повече българин когато вижда патриотизма около себе си. 

ПО СТЪПКИТЕ НА БОТЕВ: Започнаха честванията в памет на великия поет и революционер

"Преди няколко дни издадох първата си книга. За мен винаги словото е било в основата на всичко. Думите са това, което изразява емоциите и мислите ни. Журналистиката има функцията да казва истината и да информира обществото", смята той.

Спомня си, че като малък му показвали портрета на Ботев, представяйки делото му и казвайки му, че това е прапрачичо му.  "Тогава беше сложно за мен да разбера делата му, но впоследствие разбрах, че бил готов в името на България да не даде крачка назад и това ме вдъхнови, че ние можем да правим много повече в нашето съвремие. Разстройвах се, че е загинал млад. Той е гениален поет и велик човек", разказа Ботйов. И допълни, че любимото му стихотворение на Ботев е "Хаджи Димитър".

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.