Хората от общо 72 апартамента живеят като голямо семейство

На 28 май се отбелязва Европейският ден на съседа. На фона на масовото неразбирателство за общите сметки и ремонти, в един блок в Русе са намерили формулата за доброто съседство.

Екипът на NOVA ги завари на кафе пред цветната им градина, грижата за която са поели любители агрономки. Освен да съдят дървета, имали и други обичаи – да се събират на по питие и мезета в беседката пред блока, която пак сами съградили и заредили с посуда, подправки и салфетки. Съдовете и приборите са за топлите летни вечери,когато се събират на барбекю.

Път във Варна пропадна след ремонт на ВиК, 400 семейства - без достъп до домовете си

Блокът има 72 апартамента и, въпреки че обитателите му съвсем не са малко, няма отсъстващи от общите събрания, няма и неплатени сметки. Въведеният ред се спазвал от всички.

Грижата за общите пространства не се ограничавала само с ремонтни дейности и поддръжка. По -младите мъже отменят дори общинските служители като косят тревата и пръскат против кърлежи.

Освен таксите за сметки и почистване, съседите от всеки от трите входа събирали пари във фонд „Ремонт и развитие”. Така общата каса била винаги пълна и можело да се посрещнат непредвидени разходи.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.