Запознайте се с Кристиан Манев

Неговият свят е вълнуващ. Той е студент по дентална медицина, а извън ученето всяка възможна минута посвещава на кайтсърфинга. Кристиан Манев лети над морето в преследване на олимпийската си мечта – участие на Игрите в Париж догодина. А в момента се съревновава на Европейското първенство за младежи на италианския остров Сардиния.

„Кайт сърфът ме спечели с това, че можеш буквално да летиш, да се движиш с вълните. Ставаш едно с водата, едно с въздуха, усещаш всяка пръска и вятъра в косите си”, споделя 19-годишният Кристиан - най-голямата надежда в родния кайт сърф.

ЛЕГЕНДИ ЗА СТРАСТТА: Ексцентричният кайтсърфист Ник Джейкъбсън в България

Страстта към морето и ветроходните спортове у него запалил първо баща му – Георги Манев. А по-късно го запалил и по денталната медицина. Сега младежът мечтае освен добър спортист, да стане и хирург. Студент е първа година в Медицинския университет.

Кристиан в момента е в Сардиния за участие в Европейското първенство за младежи, а преди два месеца той отбеляза исторически успех за българския кайт сърф, спечелвайки сребърния медал на Пан-американския шампионат в Доминиканската република.

„За мен беше абсолютна изненада! В сравнение с останалите състезатели, аз се готвих по-малко. Уча в софия, тренирам в Бургас. Пътувам постоянно и ми е малко трудно да комбинирам всичко и да съм на 100% процента в спорта. Перфектната тренировка за мен трае около два часа, тъй като след това започват да се правят грешки. Тренирам всеки ден в залата, във фитнеса и отделно плувам, тъй като това ми дава доста добра подготовка за въздух и за издържливост във водата”, казва Кристиан.

Целия разговор с младия спортист и баща му гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.