Момченцето е кръстено Белослав

Изписаха бебето на починалата родилка в русенската болница "Канев". Момченцето е здраво. Детето се роди на 24 май. Ден по-късно неговата майка- 29-годишната Ивелина почина внезапно. Близките чакат проверката на здравното министерство, за да разберат какви са причините за смъртта ѝ.

Радост през сълзи. Близките на Ивелина поеха в ръце щастието от 3200 грама, наречено Белослав. "Двете ми деца - единствено те са ми силата. Бебето го кръстихме Белослав. Така поиска жена ми. Много ѝ харесваше това име", споделя бащата Мартин Симеонов.

В знак на съпричастност към семейството десетки се събраха пред залата за изписване на родилното отделение. И обещаха да бъдат опора на бащата на двете малки момчета.

Съпругът на починалата родилка в Русе: Без притеснения, от болницата казаха, че сме изтеглили късата клечка

"Имаме възможност да носим всичко на детето. Съставът на млякото е малко по-различен в Англия, по изчистен. И поне това да може да приема детето - чиста храна, тъй като то беше лишено от кърма", твърди Елица. 

"Първо съм тук като родител на три деца. И второ - заради това, че трябва да има някаква промяна най-после в системата", посочва Рени. 

В ръцете на баща си Белослав потегли от болницата към дома си с камион.

"Такова беше желанието на майката. Ако беше жива - пак с камиона щяха да го вземат и изпълнваме желанието на майката", заяви Георги. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.