Твърди се, че той е бил принуден да извърши нещо против волята си

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо народен представител от 49-ото Народно събрание.

Става въпрос за Радостин Василев, който в петък разпространи запис от Националното събрание на „Продължаваме Промяната”. Разследването е за това, че ден преди това той е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА: Радостин Василев пусна запис, опонентите му отговориха (ОБЗОР)

Припомняме, че още в петък Василев съобщи, че шефът на ДАНС Пламен Тончев му се е обадил и му е казал, че ще му бъде назначена охрана, тъй като е имало реална заплаха за живота му. 

В петък депутатът е дал сведения пред прокурор в Софийската районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение и уточниха, че ако се установи, че авторът на тази принуда е друг народен представител или става дума за престъпление срещу републиката, делото ще бъде дадено на СГП.

Според неофициална информация Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската районна прокуратура. От държавното обвинение не потвърждават. Ясно е обаче, че той не се е явил.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.