Последствията - акт и съдебно дело, свалени номера и отнета книжка

Акт и съдебно дело срещу пияния шофьор, който в продължение на 20 км криволичеше по път край Хасково и едва не предизвика десетки катастрофи. На клип, изпратен от зрител на NOVA, се вижда как, карайки в насрещното, мъжът избутва автомобили от платното.

Оказва се, че шофьорът разбрал какво се е случило от видеото, качено в интернет. Пробата му за алкохол отчела 2,62 промила. Пред NOVA 61-годишният Ахмед Хасан споделя, че е пил ракия на село.

"Само една чаша беше, не се чувствах пиян. Помня, че по едно време излизах от пътя. Съжалявам много, не помня преди да съм карал пиян", споделя той.

Шофьор кара в насрещното в Хасковско, избутва коли от пътя (ВИДЕО)

Назифе Шукри споделя, че след рисковото шофиране мъжът ѝ се е прибрал да спи. "Беше легнал на дивана и като го попитах защо не е на леглото, той каза, че така иска. По това разбрах, че е пиян. И преди пиеше много", каза тя.

Радко Кьосев подава сигнала и обяснява, че шофьорът е бил в неадекватно състояние и е само въпрос на късмет, че не се е стигнало до пътен инцидент с поне 10 автомобила. 

Хасан не е арестуван заради здравословен проблем. По разказите на свидетелите е започнало разследване, взета му е книжката и са свалени номерата на колата му. Предстои прокуратурата да прецени дали да му повдигне обвинение. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.