Колко опасно е подобно преживяване и как може да се предотврати?

Абсурдно и опасно приключение набира популярност в София. Деца се возят, седнали извън трамвая, който влиза в тунела към кв. ”Люлин”. Тийнейджърите са заснети от зрител на NOVA, който станал свидетел и на неуспешните опити на ватмана да ги свали от теглича на мотрисата.

Децата се возят по линия №8 в столичния квартал, където трамваите развиват максимално допустима скорост на правите отсечки. 

Парти трамвай срещу езика на омразата

Ватманът Емо споделя, че няма начин децата да бъдат спрени, освен ако самият той не изтича отзад и не ги призове да слязат. "Докато се придвижа до кабината, те пак се качват на теглича", обясни той.

Каскадьорът Тодор Лазаров заяви, че това не е игра и трябва да се внимава. Експеримент на NOVA с кукла, закачена на теглича, показа колко опасно може да е това. "При едно падане главата може да се удари сериозно и всичко да завърши с фатален край. Общината може да сложи камери отзад, защото сега няма видимост", предупреди той.

Монтаж на камери на старите трамваи, където има тегличи би струвало много пари, обясняват от Столичния автотранспорт. Подобно екстремно возене е невъзможно при новите 67 мотриси, които се движат в София. Градския транспорт е в очакване 300 млн. евро за закупуването на останалите нови трамваи. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook