При идването на ресорния министър Росен Христов се стигна до шумен спор между него и народните представители

Със спорове и няколко прекъсвания на пленарното заседание депутатите успяха да приемат закона за ВЕИ-тата на първо четене. Депутатите отправиха много критики съм служебния кабинет, който е вносител на закона и поискаха министърът на енергетиката да се яви на изслушване в парламента.

При идването на ресорния министър Росен Христов се стигна до шумен спор между него и депутатите. Христов обясни, че идеята на Закона е възобновяемите източници да бъдат внедрени по-бързо и по-лесни условия. И остро разкритикува народните представители.,

Експерти: Програмата за ВЕИ има доста усложнени процедури, но е в помощ на бизнеса

"Не знам как се определя качество на един закон, особено от хора, които не са се занимавали през живота си с енергетика. Крайно време е да започнете и вие да работите, ако някой трябва да си връща заплатите, със сигурност това не е министърът. За месец работа няма правителство и няма приети закони. Ние сме извървели целия процес по изработване на закона", заяви той.

Георги Свиленски го призова да се успокои и допълни, че проблемът е, че е закъснял за заседанието.

Искра Михайлова от "Възраждане" пък иронично благодари, че е прекратил командировката си, "която вероятно е била до Бистрица".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.