Очаква се общината да обяви частично бедствено положение

Заради пороите река преля в град Берковица този следобед. Евакуирани бяха и хора. Има отнесени улици и мостове, както и наводнени къщи. Не се съобщава за пострадали хора в квартал „Раковица”. Община Берковица обяви частично бедствено положение за квартал „Раковица” и за съседното село Бързия.

Според очевидци река Раковска е излязла от коритото си, а водите ѝ са повлекли всичко по пътя си, образувайки тапи на един от мостовете. Водата е влачила бус близо 200 метра, забивайки го в една от къщите в квартала. Според първоначални оценки няма къща по поречието на реката, в която да не е влязла вода. Багер вече успя да разчисти тапата от боклуци на моста, за да се оттече водата и да могат хората да се приберат в квартала.

За около час движението по пътя София-Монтана между Берковица и Бързия е било ограничено от полицията в едното плътно, тъй като другото е било затрупано с камъни и тиня.

"За момента бедстващи хора няма", посочи кметът на Берковица Димитранка Каменова. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.