Надявам се заявката за кабинет да не е част от театър на абсурда

"Надявам се това (информацията за съвместен кабинет ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) да не е част от театър на абсурда, да виждаме смирение, не примирение. Още от началото бе ясно, че само широка коалиция може да ни извади от тази политическа криза. Тя е широка не по европейски стандарт – ляво и дясно ведно, широка е по отношение на първите политически сили". Това заяви проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в „Интервюто в Новините на NOVA”.

Денков само пред NOVA: Имаме списък с министри, одобрен от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

"Идват местните избори, както е казал мъдрия народ – „пилците се броят наесен”. Ще видим дали ГЕРБ, който в момента държи почти изцяло местната власт, ще запази това статукво", каза политологът.  

Според него, ако президентът иска да направи своя партия, сега е моментът. „Не трябва да забравяме, че това е български офицер, че е личност, към която мнозина от българските граждани изпитват уважение и почитание”, допълни Стоянов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.