Демонстрацията е на Инициативата „Правосъдие за всеки”

Шествие на Инициативата "Правосъдие за всеки". То е в подкрепа на парламентарна република в ЕС и НАТО. Причината за свикването на  протеста е призивът на държавния глава Румен Радев да не се прави правителство с втория мандат. Преди три дни поддръжници на „Продължаваме Промяната - Демократична България” отново излязоха на демонстрация на „Дондуков” 2.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Организаторът е Инициативата "Правосъдие за всеки", но привърженици на ПП-ДБ също се присъединяват към шествието, което се отправи към Народното събрание.

Причината за недоволството са и думите на президента Румен Радев, който при връчването на мандата на втората политическа сила заяви, че той вече е "дискредитиран". Според протестиращите България е парламентарна държава, в която би следвало да има разделение и контрол между властите. Според недоволните е недопустимо държавният глава да не свиква редовни заседания на КСНС.

И още - с публични провокации Радев нарушавал Конституцията, която е положил клетва да спазва, и създавал предпоставки за провалянето на още един парламент. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.