Вижте какво представлява ястието

Вкусни закуски има по целия свят. Този път репортерите на „Дойче веле” откриха една такава в Мексико.

Град Сизал се намира в мексиканския щат Юкатан. В рибарското селище живеят около 2000 души. Там можете да си вземете край пътя типична за полуострова закуска. Тя за казва кочинита пибил. Представлява дълго готвено мариновано свинско месо. То се поднася в хлебче или тортила, гарнирано с лук и чили хабанеро.

Един от майсторите на това ястие е Хосе Фернандес Екреес, по-познат сред приятелите си като Ел Тигре. Той разкрива тайните на рецептата. Месото, което използва той, е свински бут. За да се приготви добре то, тавата се покрива с бананови листа. След това се пече на скара на дървени въглища за няколко часа.

Какво сочат изследванията в Малайзия – гледайте във видеото.  То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:25 ч. и четвъртък от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.