Според очевидци мъжът не е бил предизвикан по какъвто и да било начин

Мъж намушка с нож осем души - деца и възрастни, на площадка за игра във френския град Анси, съобщава "Дейли мейл". Местни медии съобщават, че четири деца на възраст около 3 години и един мъж са пострадали.

Президентът Макрон написа в Twitter, че състоянието на две от децата и на възрастния гражданин е „между живота и смъртта“. Те са настанени в интензивно отделение.

Нападателят е сирийски гражданин с бежански статут.

Според очевидци той започнал да напада децата, без да е бил предизвикан по какъвто и да било начин. 

Френският вътрешен министър Джералд Дарманин написа в Twitter: "Няколко души, включително деца, бяха ранени от въоръжен с нож мъж на площад в Анси".

Той допълва, че нападателят е бил задържан, благодарение на бързата намеса на полицията. 

"Ще трябва да мине известно време, докато родителите отново заведат децата си на детските площадки. Мисля, че травмата ще остане завинаги в град Анси, защото това е първият път, в който толкова много и то малки деца стават жертви", разказва жител на града.

По думите му вече подобни нападения има и на най-неочакваните за обществото места. "Всички мислим, че нещо такова е по-вероятно да се случи в големите градове като Марсилия, Париж, Лион, подобни ситуации всяват страх у хората, който трудно преминава", споделя още той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.