Пет пожарни автомобила гасиха огъня

Пожар избухна в производствено хале в бившия Домостроителен комбинат в пловдивския квартал "Изгрев". Пламъците обхванаха покривната конструкция. На място имаше пет пожарни екипа, които локализираха пожара. Няма опасност за хората. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Сигналът за инциднета е подаден в 12:05 ч. Обхванатото от пламъци помещение е необитаемо. То било подготвяно за настаняване на фирма, която го наела наскоро. Извършвал се ремонт на покривната конструкция. 

В цеха по това време имало около 10-ма работници, които незабавно са били евакуирани. "Ние си работихме тук и изведнъж гледам - тичат момчета наляво-надясно. Излязохме навън и видяхме един голям облак черен дим и покривът се оказа, че е запален”, разказа Светослав Иванов, един от работниците в цеха.

По думите на директора на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков причина за пожара е неспазване на правилата при използването на горелка при полагането на битума. Обхванатата от пламъците площ е 50 кв. м. 

Огънят е потушен бързо, преди да обхване и съседните цехове. Ще се проверява дали фирмата, поставяща топлоизолацията, е спазила всички технологични изисквания и мерки за безопасност. Полицията извършва оглед на място.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.