Задигнати били 13 картини и вещи с антикварна стойност

Двама мъже бяха осъдени на 10 години затвор при първоначален строг режим за кражба на картини и вещи на стойност на над 190 000 лв. 

Според прокуратурата през декември 2018 г. обвиняемите А.А. и В.Х. счупили прозорец на къща на столичния булевард ”Сливница“ и от нея откраднали пет картини на Владимир Димитров-Майстора, седем на Димитър Киров, една на Вили Николов и вещи с антикварна стойност

Заради разбит автомобил 4-годишно дете с аутизъм не може да отиде на терапия

След това двамата се свързали с обвиняемите П.К. и А.Й. , които помогнали да бъдат отчуждени движимите вещи. А.Й. взел 10 от картините на обща стойност близо 145 000 лв. и ги предал на обвиняемият Б.Н., който пък ги продал на антиквар за 8500 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. А.А. и В.Х. са обвинени за кражба в условията на опасен рецидив. П.К., А.Й. и Б.Н. са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство.

След издирване: Задържаха полицай в Казанлък

На Б.К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за 5 години и глоба от 6000 лв. А.Й. е осъден на три години и половина затвор и санкция от 6000 лв., а Б.Н. - на три години затвор и глоба от 5000 лв.

Трима, сред които баща и дете, ограбиха и пребиха пенсионери в дома им в Благоевград

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.