Само за година у нас са сключени близо четвърт милион сделки

Девет от всеки десетима българи имат собствен дом, отчитат брокери. Само за година у нас са сключени близо четвърт милион сделки за покупко-продажба на имоти. Все повече наши сънародници инвестират в жилища и в чужбина. 

Черноморието и зимните ни курорти вече не са единствената цел за търсачите на ваканционни домове. За последните десет години 10 000 българи са закупили и имоти в Гърция. „Там клиентът търси близостта с природата и дистанцията в застрояването, която не намираме в България”, обясни Невена Стоянова - управляващ директор в агенция за луксозни имоти.

През последните две години българинът насочва вниманието си и към Дубай. Там пазарът се оказва най-гъвкавият и отворен към капиталите от цял свят и позволява лесно да се придобие имущество.

Накъде ще тръгнат цените на имотите у нас и какво ще се случи с българските градове в следващите години - гледайте в „Темата на NOVA” тази вечер след новините в 19:00 ч.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.