Демонстрации се проведоха пред Народното събрание

Полиция, огради и водно оръдие до Народното събрание в събота. Причината са двата политически протеста, които искат оставката на кабинета на Николай Денков. Пред парламента се събраха партийци и привърженици на „Възраждане”, както и лица от „Левицата”.  

"Възраждане" на протест срещу новия кабинет

Част от тях пристигнаха с автобуси от други градове. Протестиращите, скандираха „оставка” и под прозорците на министър-председателя. След това с шествие, което мина през централните софийски улици, стигнаха до „Орлов мост”, който остана затворен за час. През целия ден стотици полицаи охраняваха мероприятието. Около парламента беше поставена дори ограда, но до напрежение не се стигна.

„Това американско правителство, този окупационен колониален режим не заслужава дори 100 секунди толерантност.Защото неговата цел е една - да доунищожи българската държава”, каза лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.  

„Ние, от „Левицата”, сме днес на площада, защото искаме да изразим нашето категорично несъгласие с това правителство. Смятаме, че това правителство трябва да подаде оставка, първо, защото то беше заченато в грях. Коалиционните партньори излъгаха своите избиратели”, обясни д-р Цветеслава Гълъбова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.