Твърди се, че те са от едно от индианските племена в Колумбия

Невероятна история от Колумбия. Повече от месец след самолетна катастрофа четири деца бяха намерени живи в джунглата. Те са от едно семейство - най-малкото е на 1 годинка, а най- голямото е на 13.

Самолетът, в който пътували с майка си и двама пилоти, се разби на 1май. Всички възрастни на борда загинаха. Издирвателните екипи обаче казаха, че не са намерили тела на деца. Цяла Колумбия започна да се надява на чудо.

Децата са в сравнително добро здраве. Вече са говорили с двамата си дядовци и са настанени в болница за обстойни прегледи. Президентът на Колумбия нарече развръзката „магия”.

Медии коментират, че децата са от едно от индианските племена в Колумбия, заради което имат повече умения да се справят в джунглата.

През всичките 40 дни в Колумбия не се отказваха да търсят децата. Армията раздели джунглата в провинция Какета на сектори и я претърсваше с помощта на следотърсачи от местните индиански племена. Над мястото на катастрофата обикаляше хеликоптер с високоговорители, по които вървяха инструкции на езика, който говорят децата. По средата на кампанията войници откриха човешки следи и цялата страна осъзна, че чудото е възможно. В крайна сметка то стана факт с откриването на четирите деца в петък вечерта местно време.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.