Елеонора Александрова е директор на Централна студентска администрация. Бакалавър по връзки с обществеността и магистър по туризъм.

В епохата на цифровите устройства сме свидетели на бързото развитие на изкуствения интелект и непрекъснатото разширяване на технологичните възможности. Бъдещите и настоящи студенти са активен потребител на тези нововъведения, които влияят върху начина, по който днес се придобиват знания. В този свят на високи технологии, студентите се изправят пред скрит конфликт - между знанието, получено чрез новите технологии, и знанието, натрупано чрез писане и четене.

Нека не забравяме силата на аналоговото слово!

То не може да бъде заменено с електронни приложения, защото предлага нещо по-ценно - широк поглед и възможност за дебати. Това е ключово за развитието на всеки индивид, защото помага да развием критично мислене и способност за анализ и синтез. Преподавателите в Нов български университет разбират това и се стремят да запазят традициите, докато успешно интегрират съвременните технологии.

В НБУ приветстваме мултимедийния подход на обучение, който е лесно усвоим и стимулира студентите. Ученето чрез образи и игра се оказва изключително продуктивно, като предоставя вълнуващо предизвикателство за преподавателите. Те са задължени да пренасят своето натрупано знание по интерактивен начин, който стимулира диалога и развива креативността на студентите.

Виртуалната учебна среда е мястото, където се чувстваме комфортно и се възползваме от цифровите ресурси.

В НБУ електронното обучение е в допълнение към традиционните форми на обучение, предлагани в 55 бакалавърски и над 100 магистърски програми. Университетът предлага 10 бакалавърски и 12 магистърски програми с дистанционна форма на обучение, което дава възможност на студентите да получат качествено образование от всяка точка на света и да развиват своите умения и знания.

И не само това, тук е мястото да споменем и възможностите за международна мобилност. Програма "Еразъм +" дава различни варианти за обмен с чуждестранни университети. НБУ е част от международния Алианс на реформаторските университети (ERUA), като по този начин нашите студенти имат достъп до интензивни курсове и пътуващи семинари в университети от Дания, Франция, Германия, Гърция, Испания и други.

Образованието в НБУ не се ограничава само до академичното обучение. Тук студентите намират динамична университетска среда, в която комуникират със своите колеги и преподаватели, изразяват своите идеи и интереси. Всеки ден могат да избират между множество събития и активности, които обогатяват университетското преживяване. Читателски клубове, семинари, театрални представления, концерти, майсторски класове - това са само малка част от всичко, което НБУ предлага. Със силното си присъствие в социалните мрежи и на нашия уебсайт www.nbu.bg , Нов български университет е винаги на разположение за своите кандидат-студенти. Организираме Дни на отворени врати, информационни дни и консултации, които дават възможност на кандидат-студентите да получат информация и да се запознаят с живота в кампуса.

Ние вярваме във вас и във вашите възможности да промените света!

НБУ се стреми да задоволи нуждите и амбициите на съвременните кандидат-студенти. При нас ще откриете едно място, където се преплитат традицията и иновациите, а знанието и възможностите са безгранични.