Приливна вълна след поройните дъждове нанесе сериозни щети

Бедствено положение е обявено в общините Берковица и Георги Дамяново. Приливна вълна след поройните дъждове нанесе сериозни щети в района. Няма данни за пострадали хора.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Има отнесени коли, разрушени къщи и улици. Болницата и детската градина в Берковица, както и много домове са наводнени. Според директора на забавачката е унищожена цялата техника - пералня, съдомиялня, пекарна, печка, фризери, хладилник. Всичко било пълно с кал и под вода.

Бедствие в Берковица: Порой заля града, има щети (ВИДЕО)

Потърпевши разказаха, че водата дошла за секунди и наводнила къщите им. Разказват още, че са измерили до 70 см вода в стаите по първите етажи.

От снощи насам са получени около 150 сигнала за домове под вода. Описването на щетите започна. Общината ще търси помощ от държавата.

„Днес колеги от общината, техници и социална комисия ще опишат щетите. Снощи се чухме с БЧК, за да направим с тях една кампания за техника – бяла и черна, тъй като в момента много хора няма как да посрещат нуждите си”, каза кметът на Берковица Димитранка Каменова.

Видео: Моята новина

Малко след полунощ държавата обяви, че предприема извънредни мерки. По разпореждане на премиера акад. Николай Денков Българската армия се включи в усилията за преодоляване на наводнението в Берковица. 

Междувременно Окръжна прокуратура – Монтана се самосезира и разпореди проверка по повод наводненоето в Берковица.

ВСИЧКО ЗА ВОДНОТО БЕДСТВИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.