В автомобила пътували общо 7 души

Две деца - на 15 и на 13 години, загинаха при тежка катастрофа в района на Козлодуй. Други 5 са ранени. Те всички са били в кола, управлявана от 16-годишно момче. Пет момичета и две момчета тръгнали от Крива бара в посока Бутан, без да се обадят на родителите си. Шофьорът обаче изгубил контрол над колата и се забил в крайпътно дърво.

Снимка: Румяна Попова, NOVA

„Те са били на задната седалка и двамата са починали. И двамата са най-големи приятели. И  двамата са починали”, заяви Цветомил Кирилов, бащата на загиналото 13-годишно момче.

Бабата на загиналото 13-годишно момче последно го видяла привечер. „Чух, че си играе с дечицата. Знам, че той вечер не излиза”, твърди Даниела Каменова.

Родителите не знаят какво е накарало децата да тръгнат от Крива Бара към Бутан. Катастрофата станала в 1 и половина през нощта. „Водачът най-вероятно губи контрол над автомобила и се блъска челно в дървото”, заяви Христо Димитров, началник на Пътна полиция – Враца.

Кола се заби в бетонен блок на АМ "Струма" (ВИДЕО)

Родителите разбрали на зазоряване. „В 4 часа дойде едно момиче и ме събуди. Каза ми: „Ставай, че Нанко е починал!”. Попитах: „Как така е починал? Какво му е?”. Отговори ми: „Направиха голяма катастрофа”. Когато дойдох на мястото на катастрофата, той беше качен в линейка”, разказва Цветомил Кирилов.

Лекарите обаче не успели да му помогнат. "Моето дете е починало тук. Виновен е този, който няма книжка. Кой да е виновен? Пиян, напил се е. Утре детето ми имаше рожден ден", заяви разплакан бащата.

Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни, уточниха от полицията. „Не може да се каже каква е скоростта, тъй като все пак трябва да се изчисли в така наречената автотехническа експертиза. Най-вероятно не е била малка скоростта. Най-вероятно има и отклонение на вниманието, но основната причина според мен е неправоспособността”, посочва Христо Димитров, началник на Пътна полиция – Враца.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.