От Столичната община са реагирали на 14 сигнала през изминалата нощ

Тази нощ в София аварийните екипи на Столична община са отработили 14 сигнала, основно от „Нови Искър“ – Кътина, Подгумер, Гниляне и кв.“Изгрев“. Това съобщават от пресцентъра на Столичната община. 

Екипите на аварийната дирекция, Столичен инспекторат и пожарната продължават работа по отводняване в район „Нови Искър“, където валежите тази нощ бяха най-интензивни.  На място през цялата нощ и в събота е кметът на район “Нови Искър” Даниела Райчева с екипа на районната администрация. 

В кв.“Изгрев“ в град Нови Искър поради завиряване временно бе затворен пътяи под моста на завод „Зебра“ и пътят за психиатричната болница. Заради авария няма ток в целия квартал. 

Продължават обходите на терен, както и наблюдението на речните корита и язовирите на територията на Столична община. Днес прогнозите са за оранжев код за валежи. 

Усилията на пожарната са насочени към отводняване на частни домове в кварталите – Нови Искър и Витоша.

По информация на „Напоителни системи“ ЕАД –  клон „София“, към момента в язовир „Искър“ има наличен 12% свободен обем; язовир „Панчарево“ е 1,80 м под кота от преливника, изпуска се с 15 куб. м в секунда.

В началото на с. Батулия, общ. Своге пътят към махалите „Ръсево усое“ и „Широка поляна“ е компрометиран от свлякла се земна маса, той е непроходим за превозни средства, няма и ел. захранване в махалите. Към момента няма бедстващи хора. Над селото има и откъснати два малки моста.

В с. Владо Тричково пътят към махала Радач е изровен и затлачен от земна маса, на места отнесен, постоянно живущите са около 4-5 човека, няма бедстващи. Това съобщиха от МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.