"Нямаме българи на първа линия в Черноморските ни курорти", каза Румен Драганов

„В Румъния негативните новини за туризма ги наричат фалшиви. Те по 4 пъти мерят за ешерихия коли и не са открили замърсяване. Какво да очакваме ние на юг”, запита Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Той очаква, че ще надминем ръста на туристическата посещаемост от 2019 г.

„Нямаме българи, които да са на първа линия и да гледат see view. В „Слънчев бряг” изток няма българи, те са в „Слънчев бряг” запад. Ако искате да сте на първа линия, трябва да отидете в Лондон, Манчестър, Ливърпул или Франкфурт, Берлин и да си купите от там, защото техните туроператори са купили целия хотел”, каза Драганов.

По думите на Станислав Стоянов – зам.-председател на Съюза на хотелиерите във Варна, няма замърсяване на Черноморското крайбрежие след взривяване на язовирната стена на „Нова Каховка”. „Тази информация трудно достига до чуждите пазари на туристически услуги, където да се отчете, че нашите плажове са безопасни”, каза Стоянов.

Проф. Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара, очаква да бъде наваксано изоставането от началото на летния туристически сезон.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.