Все още не е ясно кой ще бъде номинираният от ГЕРБ-СДС

Даниел Лорер ще бъде един от двамата кандидати за еврокомисар на България. Решението на премиера Николай Денков е и ГЕРБ-СДС да излъчат кандидат.

Засега от първата коалиция не са коментирали кого ще номинират. Не е изключено това да е Ева Майдел.

ПП-ДБ предлага Даниел Лорер за еврокомисар

Даниел Лорер подчерта, че ПП-ДБ няма притеснение дали ще бъде избрана жена за български еврокомисар. „Равенството на половете е изключително важно. Това е факт от много време. У нас жените са много ярко представени”, каза още той.

Коментар направи и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

„От първата официална визита на вицепремиера и външен министър г-жа Габриел в Европейската комисия липсва най-важната новина - какъв ресор ще получи новият български комисар. За пореден път започват спорове кой ще заеме поста, но няма и дума какъв е този пост. Защо всъщност отиде външият ни министър? Какво договори? Или както обикновено се случва, търсим работа на човека, а не човек за работата. Винаги съм смятала, че решението за ресора на българския комисар не може да се взема “на тъмно”, без дискусия между всички институции, независимо че предложението трябва да бъде дадено само от една. Не може да бъде оправдание и краткият срок, който остава до края на мандата на Комисията. Особено сега - в условията на криза и война в Европа. Точно сега трябва да бъдем активни като държава, която знае каква е ролята ѝ на европейската политическа сцена", написа тя във Facebook.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.