С точната информация не е трудно човек да си създаде рутина за грижа

Все повече хора започват да се интересуват от правилното поддържане на кожата, за да изглежда тя млада и свежа. С точната информация не е трудно човек да си създаде рутина за грижа и да постигне желаните резултати. За оптимален ефект е важно да се вземат под внимание както външните, така и вътрешните фактори на влияние. В основата на всички препоръки е воденето на здравословен начин на живот, напомнят от Лили Дрогерие.

Как да имате млада и красива кожа?

Правилната поддръжка помага за намаляване на бръчките и води до подобряване на текстурата и еластичността. Това е лесно за постигане, ако използвате точните продукти и следвате добър хранителен режим, казват от Лили Дрогерие. Ето малко повече информация по темата, която ще ви бъде полезна за подобряване на грижите, които прилагате:

1. Почистване – това е основната и най-важна стъпка, при която се отстраняват замърсяванията, излишният себум и гримът. В противен случай те запушват порите и създават предпоставка за появата на акне. Избягвайте агресивни продукти, като е по-добре да заложите на такива с натурални съставки, съветват от Лили Дрогерие. Предложенията с екстракт от роза са добра идея, защото са антиоксиданти и имат успокояващи свойства, а тези с алое вера се грижат за добрата хидратация. 

2. Тонизиране – използването на тоник ще помогне за възстановяването на баланса и ще подготви кожата за следващите стъпки от рутината. Избягвайте съдържанието на алкохол и други агресивни съставки. Продуктите с розова вода са чудесно решение, защото намаляват възпаленията. Наличието на хиалуронова киселина също е препоръчително, защото има възстановяващо действие и придава еластичност, напомнят от Лили Дрогерие.

3. Хидратация – хидратиращия крем е задължителна стъпка. В него е добре да има витамин Е, тъй като той осигурява защита от свободните радикали и помага за намаляване на бръчките. 

Важно е да знаете, че освен тези стъпки, е задължителна и ежедневната употреба на слънцезащитен продукт, напомнят от Лили Дрогерие. В онлайн магазините може да откриете каталози с различни предложения, от които да изберете най-подходящото за вас. Веднъж в седмицата е хубаво да правите ексфолиация и ароматерапия за още по-добри резултати. 

Насоки за правилно хранене

Не трябва да забравяте и какви храни консумирате. Това е важно за постигане на ефективни и трайни резултати. Добавете в режима си повече плодове, зеленчуци, ядки и семена. Те се борят със свободните радикали и предпазват кожата от стареене. Старайте се да пиете поне по литър и половина вода на ден, тъй като тя помага за хидратацията, която е в основата на младостта, уточняват специалистите от Лили Дрогерие.