Международният редактор Яна Николова и операторът Андрей Стоилов станаха част от морски десант и управляваха танк на НАТО

Над 6000 военни от 20 държави, над 45 летателни машини и 50 кораба на НАТО се събират този месец в Балтийско море. Целта им – да проверят и подсилят възможностите си. Зад всичко това, обаче, прозират и страховете на хората от Балтийския регион, че конфликтът в Украйна всеки миг може да се разрасне, а призраците от миналото могат да оживеят. В „Темата на NOVA” международният редактор Яна Николова и операторът Андрей Стоилов станаха част от морски десант и управляваха танк на НАТО.

Екипът на NOVA влезе и в килиите на КГБ в столицата на Латвия Рига, съхранили истории за страх, терор и оцеляване на ръба. Зрителите ще се запознаят с 97-годишната латвийка Лидия и пътя ѝ към спасението - живо доказателство за силата на свободния дух. Дух, който народите край Балтийско море продължават да пазят, заедно със спомена за окупациите и с готовността да се защитават на всяка цена.

Има ли опасност северните страни, които граничат с Руската федерация, да се превърнат в следваща мишена за реални военни операции? Как ще продължат да се борят за основната си мисия - никога повече окупация?

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.