Изчезнаха ли надеждите за край на сраженията

16 месеца след началото на инвазията - бунтът в Русия събуди надежда за хиляди украинци, че може скоро да има край на войната. Официален Киев беше красноречив с думите - хаосът в Русия е в тяхна полза. Изчезнаха ли надеждите за край на сраженията след края на бунта на "Вагнер"? 

Украинците не бързат да се радват, опасявайки се от затишие пред буря и ожесточаване на Путин. Възможно е и обаче предизвиканият хаос да доведе до украински успехи в контраофанзивата.

СЛЕД ЕДНОДНЕВНИЯ БУНТ: "Вагнер" се изтегля, неясно е местоположението на Пригожин (ОБЗОР)

"Ще го кажа на руски. Човекът от Кремъл очевидно много се страхува и вероятно се крие някъде. Не се показва. Сигурен съм, че той вече не е в Москва. Той знае от какво се страхува, защото сам е създал тази заплаха", заяви Зеленски.

"Колкото по-дълго може да бяга между всичките си бункери, толкова повече ще губите вие - всички, свързани с Русия. Днес светът видя, че генералите и шефовете там не контролират нищо - абсолютно нищо. Там е пълен хаос, отсъства всякаква предвидимост на събитията. И това се случва на територия, която иска да демонстрира пълното си бойно снаряжение", посочи още президентът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.