Останалите партии все още не са обявили кои ще бъдат техните кандидати

Официално предприемачът Васил Терзиев е кандидатът за кмет на ПП-ДБ и „Спаси София”. Пред актива на политическите формации Терзиев си пожела убедителна победа и мнозинство в СОС.

„Ще се явим на изборите наесен с общи районни кметове и обща, равнопоставена листа за общински съветници, която ще бъде водена от Борис Бонев. Изключително сме ентусиазирани за това, което можем да направим за града. Ще се борим за пълна победа на първи тур и за мнозинство в общинския съвет, за да можем да реализираме нашите амбициозни планове за София. И не на последно място – наистина едно прозрачно и ефективно управление, за което сме подготвени, и полагаме много усилия да бъдат не само обещания, но и да бъдат създадени предпоставките за трайна и положителна промяна в нашия град”, заяви на пресконференция Терзиев.

Водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София” ще е Борис Бонев. Той пък обеща да върне Витоша и къпалнята „Мария Луиза” на софиянци.

„Обикновено преди избори сте свикнали да чувате как някои партии не се разбраха. Сега правим нещо, което не е правено досега в София. Не просто обединение на партии, които много злонамерени хора се опитаха да скарат през всичките тези години. Правим обединение на партии с граждански организации, с експерти, с изключително голяма енергия от хора, които са решили да сложат край на досегашното 18-годишно управление на София. С Васил се познаваме отдавна и смятам, че сме чудесен тандем, който да изведе не само кампанията до успешен край и победа на изборите, но и до едно изключително успешно управление на София през следващите 4 години”, посочи от своя страна Борис Бонев.

По думите му трите основни приоритета, обединили всички, са: мащабните инвестиции в кварталите; честното и прозрачно управление в полза на гражданите и София да бъде превърната в един чист, зелен и проспериращ град.  

Терзиев подчерта, че амбицията е до края на юли всеки да може да се запознае с кандидатите за районни кметове и общински съветници.

По отношение на това дали според него трябва да има редовно правителство, той посочи: “България има нужда да продължи своята активна интеграция в ЕС, Шенген, Еврозоната, ПВУ. За да имаме проспериращо общество трябва да имаме работеща икономика, а за работеща икономика трябва да имаме стабилност”.

Бонев обясни, че целта винаги е била София да се развива добре, а не да се заемат постове. “Имам достатъчно опит натрупан в Общинския съвет”, подчерта той и добави, че с Терзиев начело на изпълнителната власт, а той като част от законодателната власт, могат да работят за по-красива и европейска столица.

Останалите партии все още не са обявили кои ще бъдат техните кандидати за кметския стол. Неофициално се заговори, че ГЕРБ-СДС ще се впусне в битката за местните избори с Георги Георгиев, а от БСП е възможно да излъчат Ваня Григорова. Очаква се местните избори да са през октомври.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.