Арестът е извършен в Търговище

Задържаха съдия с подкуп в Търговище, научи NOVA. Той е хванат по време на предаване на 5000 лв. на паркинга на голям хипермаркет. Уговорката е била за общо 10 000 лв., като другата половина е трябвало да се даде след присъдата.

Според обвинението задържаният Мирослав Митев сам е потърсил подсъдимия Али Мустафов. По информация на NOVA той е изправен пред Темида по дело за побой над полицай, което се гледало на втора инстанция.

"Митев е поискал 5000 лв. от подсъдимия, за да намали ефективната му присъда. В автомобила, собственост на магистрата, е намерена сумата от 5000 лв. Разпитани са и свидетели", каза заместник-градският прокурор на София Христо Къстев.

Мирослав Митев е съдия с безупречно досие от Комисията по съдийска етика към Висшия съдебен съвет. Той има 25-годишен стаж. Задържан е за срок до 72 часа и му е повдигнато обвинение.

Подсъдимият, предал подкупа, също е задържан, научи NOVA. Уточнява се като какъв ще е по случая – свидетел или обвиняем. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.