Това научи NOVA от неофициални източници

Петимата полицаи от столичното Второ РУ, които бяха задържани при акция на дирекция „Вътрешна сигурност” заради подкуп от 10 000 лева, са освободени. Това научи NOVA от неофициални източници. 

Причина за освобождаването им е изтичането на 24-часовия арест, наложен им от МВР. 
Към момента няма повдигнати обвинения и няма основания за задържането им.  Те са получили призовки за явяване в следствието.

До освобождаването им днес се стига, след като досъдебното производство е прехвърлено от Софийската районна прокуратура в Софийската градска прокуратура. Защото имало доказателства за вземане подкуп, което престъпление се разследва от градските прокурори. Криминалисти разказват, че във всяко районно могат да бъдат открити "гнили ябълки". 

Припомняме, че преди по-малко от месец униформените, които са от една смяна, били извикани като патрул при катастрофа между мотоциклет и лек автомобил. Инцидентът става в ж.к. „Надежда”.

По първоначална информация при идването на униформените шофьорът на автомобила им предлага подкуп, за да прикрият катастрофата, тъй като вината за инцидента е негова. Полицаите поискали 10 000 лв., а впоследствие записали, че на мястото не са открили водача на леката кола.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.