Властите в Киев отдават особено значение на помощта, която България им изпраща, както днес, така и в първите дни на войната

Властите в Киев отдават особено значение на помощта, която България им изпраща, както днес, така и в първите дни на войната. Това коментира в специално интервю за NOVA Михайло Подоляк, един от ключовите съветници на президента Володимир Зеленски.

„Исторически можете да се гордеете. В първите часове на войната много страни изпитваха съмнение за това дали Украйна ще устои. И безусловно тези съмнения не даваха възможност на тези страни да вземат съответно максимално бързи решения”, коментира Подоляк.

Тагарев: България изпраща военна помощ на Украйна в спешен порядък

„Ние имахме нужда и от помощ, и от оръжие от различен порядък, защото тогава всичко тепърва започваше. И именно България – припомням, че това беше по времето на правителството на Кирил Петков – взе своето съответно принципно решение максимално и мащабно да помага на Украйна”, посочи още той.

"На практика всичко, което можехме да получим в първите дни, го получихме с помощта на нашите български партньори", категоричен е съветникът на Зеленски.

Цялото интервю на Яна Николова гледайте утре в предаването "На фокус с Лора Крумова".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.