Инцидентът стана преди 2 години в пазарджишкото село Братаница

Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Недоволството е заради намалена присъда на полицай, който прегази и уби на пътя 7-годишно момиченце. Инцидентът стана преди 2 години в пазарджишкото село Братаница. Апелативният съд в Пловдив промени ефективното наказание на условна присъда.

Ефективната присъда от 4 години и 8 месеца затвор, наложена от Окръжния съд в Пазарджик, е намалена на 3 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Върховният касационен съд върна обаче делото отново в Апелативния съд и днес процесът ще се гледа отново.

ЗА ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ: Пострадали и близки на убити при ПТП излязоха на протест

Според родителите на загиналото дете искането е за справедливост. "Не сме доволни от първата присъда - условна. Протестирахме и в София, и в Пазарджик. Вярвам, че Апелативният съд ще си свърши работата. Искаме справедливи присъди, защото пред закона всички сме равни", заяви бащата Марин.

Майката сподели, че иска ефективно наказание, както е по закон. "Условната присъда е много смешна, подигравка е за един детски живот. Виновният иска да си продължи живота, не му вярваме, имаше се над закона", смята тя.

Близки и на други пострадали при произшествия на пътя подкрепиха родителите на Моника.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.