Това стана ясно на брифинг на партията

„Възраждане” представи официално кандидата си за кмет на София. От партията залагат на Деян Николов, стана ясно на брифинг в БТА.

Другите ясни имена до момента са на бизнесмена Васил Терзиев, който беше номиниран от обединението между „Продължаваме Промяната - Демократична България”, „Спаси София” и „Екипът на София".

От БСП с широка подкрепа на левицата се очаква да бъде синдикалиста Ваня Григорова. Поканена е, но още не е отговорила официално. Другият възможен вариант е лидерът на софийските социалисти Иван Таков.

Без потвърждение все още е номинацията на ГЕРБ-СДС. Сигурно е едно - Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира отново за поста. В последните месеци упорито се говори, че от ГЕРБ-СДС ще издигнат настоящия председател на общинския съвет Георги Георгиев. От наши източници научихме, че са водени разговори за издигане на райони кметове, които да подкрепят неговата кандидатура.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.