Полицаи и пожарникари искат увеличение на заплатите

Нов предупредителен протест на служителите на МВР. Причината е бюджетът за 2023-та година. Демонстрациите започнаха в 8 часа сутринта преди началото на работния ден. Полицаи и пожарникари символично пуснаха сирените на служебните си автомобили в двора на Първа районна пожарна служба в Пловдив.


„Нашите искания са чисто социално-икономически. А именно индексация на заплатите с 10 процента. Искаме и средства за ремонти, облекло”. Това заяви Красен Властанов, член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Символично протестират и полицаи и огнеборци в Хасково. Демонстрацията протече между двете смени на пожарникарите, за да не пречи на работата на службата. 


Въпреки отказа от финансовия министър Асен Василев за увеличение на заплатите, синдикатите в МВР са категорични, че ще излязат на ефективен протест в София, ако исканията им не бъдат чути между двете четения на бюджета в парламента.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.