Това не е конфликт, а война, категоричен бе президентът на Украйна

Военната помощ за Украйна беше водеща тема по време на разговора между украинския президент Володимир Зеленски и българския държавен глава Румен Радев.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ У НАС ВИЖТЕ ТУК

„Хубаво е да се дава на хората да могат да се защитават, за да не дойде войната при вас. За войната няма разстояние. Не дай Боже вие да бъдете на моето място. Ако не ви помагат с оръжие, какво ще правите тогава? Ще кажете: „Путин, взимай български територии?”. Не, Вие като президент няма да допуснете компромис”, каза Зеленски.

Зеленски подчерта пред Радев, че случващото се в Украйна не е конфликт, а война. „Ако това е конфликт, държавата не се напуска от милиони хора. Трябва да поставяме точките, защото в противен случай друг ще ги поставя. Имаме право на това, защото войната е на наша територия”, заяви той.


Пред Радев украинският президент заяви, че Русия иска да разруши НАТО, Европейския съюз и Европа. „Въпросът не е само в това, че Путин води война срещу нас. Той няма да се успокои, докато не ни избие. Вие не можете да се договорите с него. Той иска да ни унищожи, а ние искаме да живеем. Това е задачата”, каза Зеленски.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.