В България има хотели и ресторанти на световно ниво, каза Ричард Алибегов

„Курортите ни са пълни и това се вижда. Един от признаците, че това е така, е липсата на паркоместа. Начинът, по който ние представяме Черноморието, е в ущърб на самите нас. Другият проблем е, че човек трябва да знае къде да отиде, къде да бъде настанен, за да е удовлетворен. Качеството, обслужването е различно. Липсва консистентност в предлаганите услуги”. Това заяви журналистът Лияна Панделиева в предаването „Челюсти” по NOVA NEWS за туризма в България.

Юлиян Попов: Има целенасочена пропаганда срещу българския туризъм

Тя е категорична, че туризмът е цялостна връзка между почти всички други дейности в държавата, а не само настаняване някъде и изяждане на нещо в ресторант.

Според председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов Созопол, Поморие, Равда, Несебър са семейни курорти. „Слънчев бряг” е парти курорт, в него се личи къде държавата стопанисва нещо и къде е частният собственик. „Има ресторанти и хотели на световно ниво”, обясни той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.