Визитата е коментирана по-широко в Русия

Посещението на Володимир Зеленски намира, макар и не широк, отзвук в чуждестранните медии. Някои сайтове и новинарски агенции акцентират върху промяната в позицията на България. Например, в своя статия Bloomberg пише, че новото правителство е засилило подкрепата за Украйна. Уточнява се още, че в България, за разлика от останалата част от Европейския съюз,  има повече хора против изпращането на оръжие за Украйна, отколкото „за”. 

ИСТОРИЧЕСКАТА ВИЗИТА НА ЗЕЛЕНСКИ: Благодарности, подкрепа, искри и договорености (ОБЗОР)

Много медии съобщават за руския удар срещу жилищен блок в Западна Украйна с много жертви и ранени, но споменават накратко, че президентът Зеленски е в България.

За разлика от западните медии, в Русия коментират по-широко посещението на украинския президент у нас. Коментарът им е „това няма да промени хода на специалната военна операция”. Думите са на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков пред държавната ТАСС по повод помощта, с която България се ангажира. Много руски сайтове цитират още едно изказване на Песков - че Украйна се опитва да въвлече, колкото може повече държави във войната.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.