"Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз", обясни той

Бойко Борисов е входирал в Народното събрание отказа си от депутатски имунитет. Преди дни лидерът на ГЕРБ обяви, че е готов да се откаже сам от защитата си като народен представител заради разследванията, които текат срещу него. От левицата вече на няколко пъти му припомняха това и се заканиха и днес да внесат точката в дневния ред, ако той не го направи. По думите на Корнелия Нинова и Георги Свиленски в деловодството на НС няма подобно заявление за отказ от имунитет.  

Борисов обясни, че ще обявят техния кандидат за кмет на София, когато му дойде времето.

Той благодари на депутатите от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и Христо Гаджев за бързата и ефективна работа за това, че в комисии и в пленарна зала са инициирали мнозинства за декларацията за подкрепа на Украйна в НАТО, деблокирането на резерва и решението във връзка с невъзможността да се използват реакторите в АЕЦ „Белене“. 

Борисов обясни, че сега са премахнали посредниците в износа на отбранителна продукция, защото по времето, когато Нинова е била вицепремиер, са били изнасяни големи количества.

„Струваше си да направим правителство, струваше си България да я изведем на позицията, в която е направила своя цивилизационен избор”, коментира още Борисов.

В отговор на въпрос за номинирания кандидат за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев, за когото се твърди, че баща му и дядо му са служили в Държавна сигурност, Борисов каза: „Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз. Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало”. Борисов обясни, че ще кажат техния кандидат за градоначалник на София, когато му дойде времето.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.